12/4/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας στις 12/4/2017, αναφορικά με το κείμενο που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες μέρες στον τοπικό τύπο και υπογράφεται από το Χρ. Σοφιανίδη, Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης του Δημάρχου Δημ. Κάρναβου, έχει ως εξής:
«Η επανάληψη από ορισμένους αμετανόητους, μιας χρεοκοπημένης ψυχροπολεμικής φιλολογίας περί “εθνοκάθαρσης” και περί “γενοκτονίας” των ποντίων επί Στάλιν δεν μπορεί παρά, να προβληματίσει ως προς τη σκοπιμότητά της. Διαποτισμένη διάχυτα με αντικομμουνιστικές εμπάθειες, ιστορικές ανακρίβειες και μεθοδολογικές “παρατυπίες”, ξεπερνά τα όρια της αντιεπιστημονικότητας, αγγίζοντας αυτά της μαύρης προπαγάνδας.
Το ζήτημα του ποντιακού ελληνισμού στη ΕΣΣΔ αναμφισβήτητα χρήζει εκτενέστερης ανάλυσης. Αυτό βέβαια δεν θα γίνει με διαστρέβλωση και πλαστογράφηση της ιστορίας, ούτε με περισσότερο ψέμα, περισσότερη υπερβολή και εμπάθεια και ασφαλώς με πολύ περισσότερο αντικομμουνισμό, ανεξάρτητα από το πολιτικό επίχρισμα που μπορεί αυτός να παίρνει κάθε φορά.
Γιατί εκλεπτυσμένο, αντικομμουνισμό, υιοθετούσε και η εφημερίδα “ΑΥΓΗ”, επίσημο όργανο του Συνασπισμού- ΣΥΡΙΖΑ, με τη δημοσίευση, δια υπογραφής Βλάση Αγτζίδη , πονήματος, υπό τον τίτλο “οι σταλινικές διώξεις των ποντίων” στο φύλλο της στις 13/6/2010, όπου μεταξύ άλλων αντικομμουνιστικών εμπαθειών, ο αρθρογράφος με τη μέθοδο της διαστρέβλωσης, της πλαστογράφησης και της συκοφαντίας, απέδιδε στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ στην Καλλιθέα (Βασίλη Δημόπουλο), προσπάθειακατασυκοφάντησης των ποντίων από την ΕΣΣΔ”.
Αντιπαρερχόμαστε τα όσα αναφέρονται στο κείμενο του κ. “επιτίμου” του Παποντιακού Συλλόγου “η Αργώ”, τα οποία και τα καταδικάζουμε όλα απερίφραστα και κατηγορηματικά
Ωστόσο θέλουμε να θέσουμε το ερώτημα στη Δημοτική Αρχή, η οποία δηλώνει ανεξάρτητη:
Είναι σύμφωνη με τα όσα αναγράφονται και υποστηρίζονται στο εν λόγω κείμενο; Ότι “οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας (αντιπολίτευσης) δεν προσέρχονται στις συνεδριάσεις για να συνδράμουν στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου Καλλιθέας, αλλά για την εξυπηρέτηση κομματικών γραμμών και πολιτικών ιδεοληψιών” ή ότι διατελούν “σε ρόλο κομματικών τοποτηρητών, όψιμων τιμητών” έτσι που “ η παρουσία τους συνιστά κακόγουστη φάρσα”;
Είναι σύμφωνη η Δημοτική Αρχή και υιοθετεί την άποψη πως: δημοτικοί σύμβουλοι “εκθειάζοντας τους εγκληματίες, ομοϊδεάτες τους χλευάζουν τα μυριάδες θύματα των ιδεολογικών πατέρων τους”;
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουμε κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι είμαστε κομμουνιστές και είμαστε περήφανοι για τους Μπελογιάννηδες και όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που ανέδειξε το κόμμα μας.
Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι ο “επίτιμος” και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους ΑΝΕΛ - πολιτικό κόμμα που βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία στην Κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ- είναι κληροδοσία από την προηγούμενη διοίκηση. Αντιδήμαρχος επί Ασκούνη, τότε που επίσης επιδιδόταν σε αισχρό αντικομμουνισμό. Τότε που Ασκούνης- Ψαλιδόπουλος- Μαργαρίτη, για ψηφοθηρικούς λόγους, συναγελάζονταν στη διοίκηση του Δήμου με τον “Επίτιμο”.
Και η κ. Μαργαρίτη, και ο κ. Ψαλιδόπουλος έχουν πολιτική ευθύνη για το φαινόμενο αυτό. Είναι εκείνοι που τον κληροδότησαν στον κ. Κάρναβο και αυτός τον παρέλαβε ως χρυσό αυγό... Αυγό του φιδιού είναι και αυτό επωάζεται. Και ασφαλώς θα περιμέναμε τουλάχιστον ελάχιστη αυτοκριτική (με την μαρξιστική- σοσιαλιστική έννοια) όχι βέβαια από τους Ασκούνη- Μαργαρίτη, αλλά από τον κ. Ψαλιδόπουλο, ο οποίος δηλώνει και μαρξιστής.
Για το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο έχουν ευθύνη και η προηγούμενη και η σημερινή διοίκηση του Δήμου και οι ευθύνες τους είναι πολιτικές, τεράστιες και “εις ολόκληρον”.»



Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας