Την 9η Μάη, μέρα αντιφασιστικής νίκης των λαών, τίμησαν σήμερα οι Οργανώσεις Καλλιθέας του ΚΚΕ και το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη.
Η 9η Μάη εξακολουθεί και σήμερα να συγκινεί τους λαούς όλου του κόσμου, αφού συμβολίζει την εποποιία της Σοβιετικής Ένωσης, που τσάκισε τα χιτλερικα στρατεύματα. Η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη εμπνέει τους λαούς και διδάσκει πίστη στη δύναμή τους. 
Αυτήν τη δύναμη μπορούν και πρέπει σήμερα να δοκιμάσουν για να απαλλαγούν απ’ τα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας, τη φτώχεια, την ανεργία και την εκμετάλλευση. Για να απεμπλακεί η Ελλάδα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να αποδεσμευτεί από το ΝΑΤΟ, να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις, να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες που είναι εκτός συνόρων, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη. Συνεχίζουμε με ακλόνητη την πίστη ότι ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος, μόνη απάντηση στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά. Αταλάντευτα συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή, με την εργατική τάξη και το λαό, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο